Drie innovatieve manieren waarmee je jouw woning duurzamer maken

Alles wordt duurder; van de boodschappen tot de benzine. Ook aan het opwekken van energie zijn we steeds meer geld kwijt. Daarnaast wordt de druk op een duurzame wereld steeds hoger. Gelukkig kun je deze twee zorgen combineren en tegen gaan. Het verduurzamen van je woning is namelijk een slimme investering. Hiermee help je niet alleen de wereld een handje mee. Ook voor je portemonnee is het op lange termijn een goede zet. Ben jij benieuwd hoe je jouw woning duurzamer maakt? Lees dan snel verder!  

Combineer verschillende apparaten

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Je vraagt je wellicht af of een laadpaal thuis een dure investering is. Wist je dat je juist geld kunt besparen met het thuis opladen van je elektrische auto? Onderweg kunnen de kosten van het opladen hoog oplopen. Combineer thuis een laadpaal met zelf opgewekte energie van je zonnepanelen en je kunt minder kwijt zijn aan deze kosten. Zo zijn er tal van manieren waarop je duurzame apparaten combineert om goedkoper uit te zijn, maar ook wat liever voor het milieu! 

Verwarm je woning met vloerverwarming

Hoe verwarm je op dit moment je woning? Centrale verwarming of zelfs met een vuurhaard? Vloerverwarming wordt steeds populairder. Velen beschouwen dit als een luxe. Echter, is het een stuk duurzamer dan traditionele verwarming. De vloerverwarming verwarmt je woning een stuk gelijkmatiger en zo ook sneller. Maak het nog duurzamer en combineer het met een warmtepomp. Deze maakt gebruik van stroom in plaats van gas. Het is net zo efficiënt in het verwarmen van je woning. Zo ben je geen geld kwijt aan gas en bespaar je een hoop kosten.

Gebruik slimme apparaten

Tot slot is het tijd om toe te geven aan de wonderen van de 21e eeuw. Hoe zet jij op dit moment je thermostaat aan en uit? Grote kans dat je naar het apparaat aan de muur loopt en dat zo doet. Wat nou als dit veel makkelijker kon? Overweeg bijvoorbeeld slimme apparaten. Deze bestuur je vanaf je telefoon. Vergeten de thermostaat uit te zetten? Waar je ook bent, je zet het zo gemakkelijk weer uit met een druk op de knop. Daarnaast kunnen ze nog beter inschatten wanneer de ruimte te warm of te koud wordt. Zo verwarm je de woning op een slimme manier en geef je niet te veel geld uit.

 

Zoals je ziet, zijn er tal van manieren waarop jij je woning verduurzaamt. Installeer bijvoorbeeld vloerverwarming en combineer dit met een warmtepomp. Of overweeg je een laadpaal? Allemaal goede manieren die je woning verduurzamen en zo de kosten drukken. Tijd om dit aan te pakken dus!